Vacature Lawyers for Lawyers

 

 

Afbeelding L4L nieuwsbrief 26-9-22

 

Vacature: Penningmeester voor het bestuur van Lawyers for Lawyers

 

Voor het bestuur van Lawyers for Lawyers zijn we per 1 december 2022 op zoek naar een bestuurslid met de functie van penningmeester.

 

Functie 

Als bestuurslid ben je nauw betrokken bij de groei van de stichting en lever je een bijdrage aan de bepaling en bewaking van koers en strategie van Lawyers for Lawyers. Als penningmeester zitten de financiën en de fondsenwerving in jouw portefeuille. In het kader hiervan denk je mee over het verkrijgen van fondsen en aanwenden van budgetten. Tevens ondersteun je de directeur bij het opstellen van de jaarcijfers, het controleren van de financiën en het aanvragen van fondsen. Er is maandelijks contact tussen de directeur en de penningmeester. Deze functie is onbezoldigd.

 

Algemeen

Lawyers for Lawyers is een onafhankelijke en non-politieke stichting, met als doel het bevorderen en beschermen van een onafhankelijke advocatuur zodat advocaten in staat zijn hun rol als dienaar van de rechtsstaat adequaat te vervullen. Wij doen dit door advocaten, die vanwege hun werk worden gehinderd, wereldwijd te ondersteunen onder meer door fact finding, trial monitoring, advocacy en capacity building. Ook zetten wij ons op internationaal en nationaal niveau in voor het bevorderen van de universele kernwaarden die aan de advocatuur ten grondslag liggen, conform relevante internationale rechtsnormen.

 

Lawyers for Lawyers bestaat op dit moment uit 6 bestuursleden, 70 advocaat-vrijwilligers en een kantoor met 4 medewerkers. Vanwege het aflopen van het bestuurstermijn van een van onze bestuursleden zijn we op zoek naar een nieuw bestuurslid.

 

Lees verder

 

 

Terug naar het nieuws-overzicht