Vacature Amsterdamse Orde Advocaat met bestuursrechtelijke ervaring

 

De Amsterdamse Orde van Advocaten zoekt een

Advocaat met bestuursrechtelijke ervaring

voor 4 of 5 dagen per week

 


De Amsterdamse Orde van Advocaten (“Orde”) is een dienstverlenende organisatie voor rechtzoekenden en de 6500 advocaten in Amsterdam. De Orde wordt bestuurd door de raad van de orde met als voorzitter de deken. De deken (in Amsterdam wordt de functie door twee personen uitgeoefend) oefent het toezicht uit op de Amsterdamse advocaten; de raad beoordeelt o.a. de toelating tot de balie zowel van beginnende advocaat-stagiaires als van herintreders.


De medewerkers van het bureau van de orde ondersteunen de deken en de raad. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor (toekomstige) advocaten en rechtzoekenden. Van de ongeveer 30 medewerkers zijn 10 advocaat. De advocaat-medewerkers behandelen, uit naam van de deken/raad, zelfstandig dossiers die kunnen leiden tot tuchtrechtelijke handhaving (klachtprocedure via Raad van Discipline) en/of tot bestuursrechtelijke handhaving van verplichtingen die voortvloeien uit de Advocatenwet, maar ook bijvoorbeeld uit de Wwft. De nieuwe medewerker bereidt onder andere verschillende besluiten van de raad voor met betrekking tot de stage en geeft uitleg aan advocaten over de geldende regelgeving.


De bestuursrechtelijke verzoeken (AVG en WOO) nemen toe en ook bezwaarprocedures tegen beslissingen van de raad, reden waarom we een advocaat met bestuursrechtelijke ervaring zoeken, die ons team mede op dat terrein komt versterken. De medewerker zal ook namens de Amsterdamse Orde betrokken worden bij landelijke overleggen met de lokale ordes.


Wat breng jij mee?

  • minimaal 5 jaar werkervaring als advocaat
  • (enige) ervaring met bestuursrecht
  • een onafhankelijke houding en je staat stevig in je schoenen
  • je combineert structuur en een pragmatische instelling met een scherpe juridische blik

 

Wat bieden wij?

  • werken bij een maatschappelijk relevante organisatie die kwaliteit en integriteit nastreeft
  • de mogelijkheid om vanuit je eigen expertise bij te dragen
  • dynamische, afwisselende functie binnen de advocatuur, zonder uren te hoeven schrijven
  • team van vakvolwassen collega’s, samenwerking met de deken, leden van de raad van de orde
  • flexibiliteit, parttime werken mogelijk

 

Zeer ervaren en/of herintredende advocaten worden nadrukkelijk uitgenodigd om te reageren.

Geïnteresseerd? Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met of een e-mail sturen naar mr Birgitte Roest Crollius. Telefoonnummer 020 589 60 39. E-mail: roestcrollius@aova.nl.

Je sollicitatie (curriculum vitae en motivatie) kun je sturen naar: mevrouw mr A.S. Reijnders-Sluis, bureaudirecteur. E-mail: reijnders@aova.nl tot 27 november 2023.

 

 

 

Terug naar het nieuws-overzicht