Beleidsregel verzet na schrapping

 

De Raden van de Orde hebben gezamenlijk beleid vastgesteld inzake het verzoek tot beëdiging na schrapping van een stagiaire op grond van artikel 8c, eerste lid, onderdeel c, van de Advocatenwet:

 

In geval een op grond van artikel 8c, eerste lid, onderdeel c, van de Advocatenwet (of tot 1 maart 2020: artikel 8c, derde lid, van de Advocatenwet) geschrapte advocaat-stagiaire verzoekt tot beëdiging, zal de Raad van de Orde het verzoek tot vijf jaar na datum van de schrapping niet in behandeling nemen (artikel 4, eerste lid, aanhef en onderdeel c, van de Advocatenwet).

Uitzondering wordt gemaakt voor de personen die met gebruikmaking van een terme de grâce het examen alsnog met goed gevolg hebben afgelegd.

 

Artikel 36 van de Roda heeft betrekking op de termijn herintreden na schrapping op grond van artikel 8c, eerste lid, onderdeel c, van de Advocatenwet.

De Algemene Raad stelt de termijn, als bedoeld in artikel 4, eerste lid, aanhef en onderdeel c, van de Advocatenwet, op vijf jaar. 

 

Aldus vastgesteld door de raad van de orde in het arrondissement Amsterdam op 13 mei 2022 en vervolgens gepubliceerd op de website van de orde. De beleidsregel is geldend vanaf 14 mei 2022. Eerdere beleidsregels ten aanzien van verzet na schrapping zijn hiermee vervallen.