Inmiddels staat het digitale magazine van het ABB online.

 

 

Juni_2019_cover_abb_300px-1 

 

Wendbare redacteuren gezocht


Wendingen zijn een terugkerend thema in deze editie van het Amsterdams Balie Bulletin. Hoogleraar Toegang tot Recht Mies Westerveld houdt zich onder andere bezig met ontwikkelingen op het gebied van de sociale rechtsbijstand. Haar onderzoeksgebied kenmerkt zich door uitdagende en maatschappelijk relevante vragen die ons allemaal aangaan. In het coverinterview vertelt Westerveld over het begin van haar loopbaan bij de rechtswinkel, uitdagingen voor advocaten in de 21e eeuw, en een belang dat zowel de sterke als de zwakke partij in het recht deelt: access to justice.


Ontwikkelingen en wendingen zijn er niet alleen te signaleren wat betreft de rol van de (sociale) advocatuur, maar ook in de loopbaan van Paul Waarts, rechter bij de Rechtbank Amsterdam. Voor onze rubriek ‘Is er leven na de advocatuur?’ vertelt hij over zijn middelbare schooltijd, het begin van zijn loopbaan als professioneel danser, het tweede bedrijf daarvan als advocaat (bij Boekel en daarna Cleerdin en Hamer) en tot slot zijn overstap naar de rechtspraak. Het interview bevat naast interessante anekdotes ook een advies aan lezers die een even gevarieerde carrière ambiëren.


Game of Thrones, Breaking Bad, alles op Netflix: series zijn niet haast meer weg te denken uit ons moderne leven. Het ABB zou het ABB niet zijn als het vooroploopt met actuele ontwikkelingen die relevant zijn voor de Amsterdamse Balie. Deze editie van het ABB heeft dan ook een kersverse nieuwe rubriek over tv-series waarin advocaten en/of de advocatuur een grote rol spelen. Redactielid Nick van den Hoek schreef de pilot: een heuse teaser mét recensie van How to Get Away with Murder. Plotwendingen gegarandeerd! Lees verder

 

Door: Victor van Campen