Een van de opleidingsverplichtingen is deelname aan een pleitoefening. Deelname aan de pleitoefening is één van de voorwaarden voor het verkrijgen van de stageverklaring. De pleitoefening vindt ongeveer een jaar na beëdiging plaats.

In 2020 is een aantal pleitoefeningen in verband met de maatregelen rond het corona-virus afgezegd. Deze worden in 2021 ingehaald. Het kan zijn dat u hierdoor later dan na ongeveer een jaar wordt ingedeeld. 

 

Mocht u op de opgegeven datum andere verplichtingen hebben, bijvoorbeeld voortlvoeiend uit de beroepsopleiding, dan is het mogelijk dat u met iemand ruilt. Denkt u erom dat u ingeval van verhindering zelf ruilt en dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan het Bureau van de Orde! U kunt dit schriftelijk doen d.m.v. een e-mail t.a.v. mw. P.J. Paeper.

 

De stukken voor de betreffende pleitoefening worden u tweeënhalve week tevoren toegezonden. De pleitoefeningen vinden plaats op woensdag vanaf 16.00 uur in het Justitiegebouw, Parnassusweg 280, 1076 AV Amsterdam.

 

Vrijstelling voor de pleitoefening is mogelijk na deelname aan de pleitwedstrijden. Zodra u zich opgeeft voor de pleitwedstrijden dient u dit al door te geven aan het Bureau van de Orde, dan kan daar rekening mee gehouden worden. 

 

Schema pleitoefeningen 2021