Pleitoefeningen vanaf 26 augustus 2020

In verband met de coronamaatregelen zal het voorlopig nog niet mogelijk zijn om de pleitoefeningen op de rechtbank te laten plaatsvinden.

Vóór de zomer is een aantal pleitoefeningen afgezegd. Deze worden later ingehaald. Vanaf 26 augustus zullen de pleitoefeningen in een andere vorm, via Skype, gehouden worden.

U ontvangt zoals te doen gebruikelijk zo’n tweeënhalve week tevoren de stukken voor de betreffende pleitoefening

 

__________________________________________________________________________

 

Een van de opleidingsverplichtingen is deelname aan een pleitoefening. Deelname aan de pleitoefening is één van de voorwaarden voor het verkrijgen van de stageverklaring. De pleitoefening vindt ongeveer een jaar na beëdiging plaats. U wordt hiertoe tijdig opgeroepen.

 

Mocht u op de opgegeven datum andere verplichtingen hebben, bijvoorbeeld voortlvoeiend uit de beroepsopleiding, dan is het mogelijk dat u met iemand ruilt. Denkt u erom dat u ingeval van verhindering zelf ruilt en dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan het Bureau van de Orde! U kunt dit schriftelijk doen d.m.v. een e-mail t.a.v. mw. P.J. Paeper.

 

De stukken voor de betreffende pleitoefening worden u tweeënhalve week tevoren toegezonden. De pleitoefeningen vinden plaats op woensdag vanaf 16.00 uur in het Justitiegebouw aan de Fred. Roeskestraat/Parnassusweg. 

 

Vrijstelling voor de pleitoefening is mogelijk na deelname aan de pleitwedstrijden. Zodra u zich opgeeft voor de pleitwedstrijden dient u dit al door te geven aan het Bureau van de Orde, dan kan daar rekening mee gehouden worden. 

 

Schema pleitoefeningen 2021