Logo rechtspraakIII

 

Nieuw: webinar over digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken

 

Het programma KEI van de Raad voor de rechtspraak organiseert in samenwerking met de Nederlandse orde van advocaten op 29 maart van 12.00 tot 13.00 uur een webinar voor vreemdelingenadvocaten over digitaal procederen.

Sinds 2015 is het mogelijk op vrijwillige basis digitaal te procederen in asiel- en bewaringszaken. Inmiddels gebeurt dat in 25% van alle zaken. Naar verwachting wordt dit jaar het digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken verplicht.

Dit webinar biedt u als advocaat een kans op een laagdrempelige en interactieve manier meer te weten te komen over KEI en digitaal procederen. Het webinar duurt  drie kwartier; u kunt anoniem vragen stellen via een chat, enkele daarvan worden live beantwoord tijdens de presentatie. Op al uw overige vragen krijgt u schriftelijk antwoord.

Enkele weken na de uitzending kunt u de beelden van het webinar bekijken via rechtspraak.nl .

Wat kunt u verwachten?

Het webinar informeert u hoe u digitaal in beroep bij de rechtbank kunt gaan tegen een beslissing van de IND.  Stap voor stap leiden we u door het digitale systeem. Hoe dient u een beroepschrift in en kunt u stukken uploaden? Hoe verloopt het berichtenverkeer? Wat hebt u nodig om digitaal te procederen en wat te doen in geval van storingen? Deze duo presentatie wordt gegeven door twee ervaren bestuursrechters, mr. Wilfried Derksen, portefeuillehouder Bestuur Programma KEI en senior rechter in de rechtbank Oost- Brabant en mr. Guus Harten, senior user Bestuur Programma KEI en senior rechter in de rechtbank Amsterdam. Dit webinar is zowel voor advocaten als juridisch medewerkers en administratief medewerkers relevant.

 

Aanmelden kan via dit formulier tot uiterlijk 28 maart. U ontvangt dan een link waarmee u op

29 maart persoonlijke toegang krijgt tot het webinar.