Geachte collegae, geachte confrères,

 

Ruim een dag nadat we geschokt kennis hebben van de moord op Derk Wiersum, wil ik namens de Amsterdamse raad graag het volgende met u delen.

 

Het verdriet, de boosheid en het ongeloof over deze wandaad blijft, terwijl het besef wat de impact daarvan is alleen maar toeneemt. Het doet dan goed te zien dat de bloemenzee bij het kantoor van Derk Wiersum blijft toenemen, de vlaggen halfstok hangen en velen het condoleanceregister op het bureau van de orde al hebben ondertekend. Het register blijft de komende dagen open.

 

 Foto bloemen EJH 120%

 

Wij zijn de exploitant van de digitale reclamezuilen op het Amsterdamse Metro-net dankbaar voor het aanbod gisterenavond ieder uur een duidelijke boodschap uit te dragen.

 CS hvn

 

Last but not least: vanochtend vond een gesprek plaats met Ministers Grapperhaus en Dekker waaraan ik met Johan Rijlaarsdam deelnam. Het is ons duidelijk geworden dat zij oprecht met ons begaan zijn, onze zorgen delen én daadwerkelijk stappen zullen nemen om de beveiliging van advocaten, leden van de rechterlijke macht en openbaar ministerie waar nodig te verbeteren. In dat kader zal onder regie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid een team worden samengesteld met vertegenwoordigers van OM en Politie.

 

https://www.nctv.nl/actueel/nieuws/2019/team-politie-en-om-beziet-bescherming-beroepsgroep-democratische-rechtsorde.aspx

 

Ten slotte: een ieder die zorgen heeft over zijn of haar veiligheid kan daarover met mij contact opnemen. Mij is vanochtend toegezegd dat ik op korte termijn zal vernemen wie binnen het nieuw gevormde team als mijn aan­spreek­punt zal fungeren. 

 

Namens de Amsterdamse raad van de orde,

 

 

Evert Jan Henrichs