L4L seminar 2023 afbeelding

 


Lawyers for Lawyers en de Amsterdamse Orde van Advocaten nodigen u uit om deel te nemen aan het seminar “Lawyer-Client Confidentiality in a Digitalized Society” en de uitreiking van de Lawyers for Lawyers Award 2023 in theater De Rode Hoed in Amsterdam op donderdag 11 mei 2023.

Tijdens het seminar wordt er gesproken over de specifieke kwetsbaarheden van digitale communicatie en de impact daarvan op het verschoningsrecht, de advocaat, en zijn/haar cliënt. Eventuele suggesties voor verbetering komen ook aan bod. De gerenommeerde advocaten Mikolaj Pietrzak (deken van de orde van advocaten van Warschau), Salah Hammouri uit Jeuzalem en Muriël Rosing (advocaat bij Stibbe, Amsterdam) zullen tijdens het panel de meest acute uitdagingen voor vertrouwelijkheid tussen advocaat en cliënt bespreken, op basis van hun eigen ervaringen met dit onderwerp.

Het seminar 'Lawyer-Client Confidentiality in a Digitalized Society' biedt een platform voor de uitwisseling van ideeën en kennis met een focus op vertrouwelijkheid tussen advocaat en cliënt, de bedreigingen voor vertrouwelijkheid tussen advocaat en cliënt in het digitale tijdperk, en, waar nodig, aanbevelingen met betrekking tot verbetering van de wet of verbetering van de handhaving van de wet.

 

Programma:

15.30 – 16.00 uur Inloop met koffie en thee en registratie


Deel I – Het seminar 'Lawyer-Client Confidentiality in a Digitalized Society'

16.00 – 16.05 uur Opening

Tijdens de paneldiscussie wordt er gesproken over de specifieke kwetsbaarheden van digitale communicatie en de impact daarvan op het verschoningsrecht, de advocaat, en zijn/haar cliënt. Een voorbeeld hiervan is het misbruik van de spyware Pegasus tegen advocaten.

 

17.15 – 17.30 uur PauzeDeel II - Uitreiking Lawyers for Lawyers Award 2023:

17.30 – 17.35 uur Opening door Speciaal Rapporteur Margaret Satthertwaite
17.35 – 17.55 uur Uitreiking Lawyers for Lawyers Award 2023 aan Claudia González Orellana uit Guatemala door de winnaar van vorig jaar uit Wit-Rusland Lludmila Kazak
17.55 – 18.00 uur Afsluiting
18.00 – 19.00 uur Borrel

 

Over de Lawyers for Lawyers Award

Met de tweejaarlijkse Award vraagt Lawyers for Lawyers internationale aandacht en erkenning voor advocaten die vanwege hun beroep grote persoonlijke risico’s lopen. Ze worden bijvoorbeeld bedreigd, strafrechtelijk vervolgd of van het tableau geschrapt, omdat ze zaken behandelen die de overheid onwelgevallig zijn of zich publiekelijk uitspreken over mensenrechtenschendingen. Lawyers for Lawyers steekt advocaten in zulke situaties een hart onder de riem: met de Award wordt wereldwijd zichtbaar gemaakt onder welke omstandigheden deze collega’s moeten werken, wat bij kan dragen aan hun bescherming.

 

PO-punten: Indien u van mening bent dat dit seminar uw praktijkuitoefening of de praktijkvoering ten goede is gekomen dan kunt u ingevolge artikel 4.5. lid 4 onder a. van de Verordening op de advocatuur ieder heel uur dat u dit seminar heeft gevolgd opvoeren als één opleidingspunt.

 

Hieronder de link voor meer informatie en inschrijving hiervan.
https://www.stichtingopleidingadvocaten.nl/opleiding/18114/seminar-en-uitreiking-lawyers-for-lawyers-award-2023