Weerbaarheidstraining voor advocaat-stagiaires

In deze praktische basistraining leert u hoe om te gaan met dreiging en ongewenste druk van cliënten of derden. De focus ligt daarbij op goed kunnen blijven presteren onder druk. ‘Security awareness’ vormt de basis van de training. Daarnaast ligt de nadruk op de-escalerend werken in relatie tot emoties en belangrijk onderdeel.
De advocaat staat centraal in zowel privé- als werkomgeving.
Er wordt aandacht besteed aan het omgaan met eigen en andermans emoties tijdens praktijksituatie, zoals agressiviteit en boosheid. Ook intimidatie en bedreiging komen aan bod.
Na het volgen van de basistraining bent u in staat om bewuster veiliger te werken in uw privé- en werkomgeving en heeft u concrete handvatten om goed om te gaan met agressie en bedreiging.
De training duurt 3 uur en levert 3 PO-punten op.
Maximale groepsgrootte is: 20 advocaat-stagiaire . Het aantal trainingen is beperkt, dus schrijf u snel in. Vol=vol.
Hierbij de link voor de inschrijving van de basis weerbaarheidstraining voor startende advocaten. https://www.triariigroup.com/amsterdam-startende-advocaat


_____________________________________________________________________________


Opleidingsverplichtingen stagiaires

Stagiaires moeten, naast de beroepsopleiding, 10 plaatselijke opleidingspunten behalen, zie art. 3.10 lid 1 Voda.
Naast het seminar van Justitia (2 pntn) en het bijwonen van tenminste 2 Jonge Balielezingen (1 punt per lezing) dienen stagiaires nog 6 punten te behalen, via minstens nog één externe fysieke bijeenkomst/cursus.
Webinars mogen wel meetellen, maar gelden niet als die externe fysieke cursus.

Welke processtukken tellen mee?
Artikel 3.9 onder b. Voda bepaalt dat de stagiaire 10 stukken moet hebben vervaardigd, waaronder ten minste 7 processtukken.
In artikel 13 lid 4d Beleidsregel stage en patronaat 2023 worden voorbeelden gegeven van processtukken die niet mee kunnen tellen tenzij naar het oordeel van de raad van de orde sprake is van voldoende juridisch en inhoudelijk gewicht. Ten onrechte staat onder de voorbeelden ook een concentratiemelding genoemd, terwijl dat niet een processtuk is. De concentratie melding kan, bij voldoende gewicht, wel vallen onder de resterende 3 stukken.

_____________________________________________________________________________

AIJA, International Association of Young Lawyers

Van 24 t/m 27 mei zal Den Haag het podium zijn van de Half-Year Conference (HYC) van AIJA, de Internationale Vereniging van jonge advocaten (<45).

Met de titel 'Working together towards global justice', zullen we ons focussen op de verschillende Haagse verdragen, Arbitrage en Human Rights & Litigation. Hierbij staan we mede stil bij de bijzondere plaats die Den Haag inneemt in het internationale juridische bestel. Ook het groeiende belang van ESG in het internationale bedrijfsleven en recht zal een centraal thema vormen bij deze conferentie.

Deze vierdaagse conferentie biedt u als advocaat vele mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo wordt u gedurende deze conferentie op de hoogte gebracht en gehouden van internationale juridische gebruiken en ontwikkelingen. Niet te vergeten, dit evenement biedt u de kans om te netwerken met vele gelijkgestemde juridische professionals van over de hele wereld. Zo legt u dus contact met een wereldwijde juridische gemeenschap. Niet alleen bij de koffie, maar ook bij de vele sociale evenementen zoals welkomstreceptie in de Nieuwe kerk, een diner aan het strand, gala in het Kunstmuseum of misschien zelfs op één van de afterparty’s.

Één van de hoogtepunten van de AIJA-conferenties is de home-hospitality-avond, waarbij lokale advocaten een groepje deelnemers uitnodigen om bij hen te komen eten. De ultieme manier om de lokale cultuur te leren kennen. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar hosts die binnen ca. 50 minuten van Den Haag wonen en het leuk vinden om thuis een groep internationale advocaten te ontvangen. Om een groepje te hosten, hoeft u niet aan het congres deel te nemen en ook niet jonger te zijn dan 45 jaar. Uiteraard bent u als host wel van harte welkom op de afterparty in Crazy Piano's! [OPTIONEEL INDIEN DE FLYER WORDT MEEGESTUURD Een informatieflyer is aan deze nieuwsbrief gehecht.] Wilt u als host optreden? Neem dan contact op met Marjolein van Rest (marjolein.vanrest@barentskrans.nl).

U krijgt zelfs de mogelijkheid om een beetje te bewegen voor het goede doel, waarbij we aandacht vragen voor mensenrechten via een speciale activiteit – een AIJA mini Triathlon for Human Rights.

Geïnteresseerd in deelname? Registreer snel, de laagste (early bird) tarieven vervallen op 27 april! Meer informatie over deze AIJA Conferentie in Den Haag en over registratiemogelijkheden vindt u op de eventpagina: https://www.aija.org/event-detail/676.

Wij hopen op vele Nederlandse deelnemers aan dit internationale congres!

Namens AIJA, de Nederlandse afvaardiging van de organisatiecommissie,

Marjolein van Rest, Friederike Henke, Marnix van den Bergh, Gülsüm Aslan, Kasper Ripken en Brian van Egmond