OP VERZOEK VAN DE RECHTBANK AMSTERDAM MAKEN WIJ HET VOLGENDE BEKEND:



Project Richting Anders Procederen (RAP)


“Geachte familie- en jeugdrechtadvocaten,

Wij vragen graag uw aandacht voor het volgende. Sinds kort biedt de rechtbank Amsterdam binnen het familierecht een andere manier van procederen aan, ook wel genaamd het RAP project (Richting Anders Procederen). Het doel van het project is tweeledig. Door middel van de mogelijkheid van gezamenlijke toegang wordt geprobeerd het zogeheten toernooimodel en daarmee escalatie van het conflict zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast is het de verwachting dat een (veel) snellere procedure nieuwe geschillen kan voorkomen. Naast de procedure voor gezamenlijke toegang is ook de deelgeschillenprocedure in het leven geroepen, waarbij snel duidelijkheid wordt gegeven op 1 of 2 geschilpunten, zodat bijvoorbeeld vastgelopen onderhandelingen alsnog succesvol kunnen worden afgerond. In beide gevallen is het mogelijk om uw zaak binnen een maand af te ronden. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website: Richting Anders Procederen (RAP) | Rechtbank Amsterdam | de Rechtspraak.

Indien u na het lezen van de informatie alsnog vragen heeft kunt u mailen naar het volgende adres: rap.rb.amsterdam@rechtspraak.nl.

Tot slot wil de projectgroep graag weten of er naast de informatie op de website nog behoefte bestaat aan een voorlichtingsbijeenkomst op de rechtbank. Zo ja dan kunt u dit laten weten via bovenstaand emailadres.

De rechtbank heeft uw medewerking nodig om het project tot een succes te maken. Wij rekenen op u!

Met vriendelijke groet,

Het projectteam RAP”