Vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten start in maart 2021

 

Patroonscursus verplicht voor elke patroon

Voor alle patroons die vanaf september 2020 een stagiaire gaan begeleiden die in maart 2021 met de nieuwe Beroepsopleiding starten geldt de eis dat zij een patroonscursus dienen te volgen.

Voor wijziging van bestaande patronaten is het volgen van een patroonscursus m.i.v. 1 januari 2021 eveneens verplicht.

 

Van belang is dat de patroonscursus afgerond moet zijn vóórdat de patroon in aanmerking komt voor goedkeuring van het patronaat, dus mogelijk al ruim vóór 1 maart 2021 als de eerste lichting stagiairs aan de vernieuwde beroepsopleiding begint.

 

Voor een (beoogd) patroon die in de drie jaar voorafgaand al een cursus heeft gevolgd volstaat een cursus van drie uur, bijvoorbeeld in de vorm van intervisie.

 

Zie voor meer informatie: https://www.advocatenorde.nl/nieuws/vernieuwde-beroepsopleiding-kaders-patroonscursus-bekend en veelgestelde vragen patroonscursus

 

Basistest


Voor de start van de vernieuwde beroepsopleiding leggen de stagiairs een basistest af. Het is een juridisch-inhoudelijke test. De stagiaire kan er niet voor zakken. Als uit de test blijkt dat kennis ontbreekt, is het de verantwoordelijkheid van de stagiaire en diens patroon om tekorten in kennis weg te werken. https://www.advocatenorde.nl/nieuws/vernieuwde-beroepsopleiding-advocaten-start-in-maart-2021

 

Veelgestelde vragen patroonscursus